Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sluta röka för gott

Du fyrdubblar dina chanser att sluta röka med hjälp av medicinsk behandling och stöd från vårdpersonal.

sluta-roka-doktor

Få hjälp att sluta röka

image

De flesta behöver fem till sju försök innan de lyckas sluta röka. Med hjälp av vården har du fyra gånger större chans att lyckas. Ta hjälp och sluta rök för gott. 

Sluta Röka-linjen

Sluta-Röka-Linjen är en kostnadsfri stödlinje för alla som har funderingar kring att sluta röka eller snusa. På Sluta Röka-linjen får du samtalsstöd via telefon eller chatt och du kan vara i kontakt med dem även om du redan har lyckats sluta med tobak, har frågor eller önskar stöd för att inte återuppta rökningen.

Ring sluta röka-linjen: 020-84000.

Ta hjälp av sluta röka-linjen

MediCheck

Så får du hjälp av en specialistläkare eller en sjuksköterska som berättar om vilka behandlingar som finns och vilket stöd du kan få. 

Ta hjälp av MediCheck

Doktor 24 

Doktor 24 är en hemsida där du kostnadsfritt kan träffa läkare och psykologer online dygnet runt. Via Doktor 24 kan du få stöd av läkare för att sluta röka eller snusa.

Ta hjälp av Dr 24

1177 Vårdguiden

Du kan läsa mer på 1177 Vårdguiden och använda deras interaktiva tjänst Rökfri. Tjänsten är gratis och finns på webben och som app.

Ta hjälp av 1177 Vårdguiden

Funderar du på vilka frågor vården kan ställa? Vi har gjort en enkät som du kan fylla i och ta med på ditt besök med läkare eller sjukskötare. Fyll i enkäten här

Tips för att sluta röka

Vi har samlat massor av tips för att göra det enklare för dig att sluta röka.

Skapa en sluta röka-plan

Vi har skapat ett program i flera steg som du kan anpassa för att ge dig relevanta tips i rätt tid under hela ditt försök att sluta röka